Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Заснування першого православного монастиря в Австрії відкладено через COVID-19

    На початку літа цього року Вселенська Патріархія анонсувала заснування першого православного монастиря в Австрії. Офіційна церемонія закладення першого каменю була призначена на 27 червня. Однак через низку заходів щодо боротьби з пандемією COVID-19, подію відклали. Нова дата заснування монастиря – 26 вересня, передає РІСУ з посиланням на Orthodoxtimes.com.
    «Церемонія відбудеться у суботу, 26 вересня, об 11:00. Чин освячення наріжного каменю з благословення Вселенського Патріарха звершить митрополит Австрії, Екзарх Угорщини і Центральної Європи Арсеній (Кардамакіс). У церемонії візьмуть участь римо-католицький єпископ Айзенштадта Егідій Зіфкович та губернатор Бургенландії Ганс Пітер Доскозіл», – сказано в повідомленні.
    Ділянку в місті Санкт-Андре, на якій планують звести обитель, православній митрополії подарував римо-католицький єпископ Австрії. В даний час вже отримані всі документи, що погоджують його зведення.
    Митрополит Арсеній (Кардамакіс) висловив сподівання, що обитель стане «мостом», що з’єднає Австрію з Грецією, Католицьку Церкву з Православною.
    В Австрії діють 36 православних парафій різних юрисдикцій, але немає жодного православного монастиря. Загальна чисельність православних становить близько 350 тисяч осіб.
    Сьогодні в Австрії присутні 7 православних юрисдикцій: Константинопольський Патріархат, Антіохійська, Російська, Сербська, Грузинська, Румунська та Болгарська Православні Церкви, єрархи яких складають Асамблею православних єпископів Австрії під головуванням митрополита Австрійського Арсенія (Кардамакіса).

    Найсвіжіше

    Популярне