П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РНБО: Релігійні структури – дієвий інструмент російської гібридної війни

    Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, як російські спецслужби використовують окремі релігійні структури. Він зазначив, що зараз спостерігається активізація на тлі підготовки до проведення місцевих виборів.
    Про це повідомляє видання «Патріот Донбасу».
    Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував головні ризики та загрози, пов’язані з процесом підготовки та проведення виборів до місцевих рад.
    Він зазначив, що одним з ефективних важелів впливу є різноманітні релігійні структури, які виправдовують російську агресію та просувають тези російської пропаганди.
    «Одним з дієвих інструментів російської гібридної війни проти України є використання релігійних структур у форматі проведення різноманітних «конференцій», «круглих столів», «міжнародних форумів», «хресних ходів» тощо. Мета таких заходів – просування ідей так званого «руського миру», виправдання російської агресії проти України, просування антиукраїнських тез російської пропаганди», – зазначив він.
    За словами Данілова, спецслужби використовували такий підхід і раніше, завдяки чому й відбулися події 2014 року.
    Нагадаємо, Російська православна Церква в Україні 21 вересня має провести проєкт «Люди миру». На ньому проросійські учасники форуму будуть намагатись «примирити сторони конфлікту». На презентацію проєкту прийшли тільки проросійські канали, а сама Святогірська лавра, де планується провести форум, у минулому активно сприяла терористу ФСБ РФ – Гіркіну. Її намісник вважає, що війну почала Україна.
    Також РПЦвУ залучила до форуму «Люди миру» журналіста, який вважає, що «мутований націоналізм» призвів до розколу суспільства. Серед інших учасників “миротворчої ініціативи” Московського патріархату є співак, нагороджений Путіним.

    Найсвіжіше

    Популярне