Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав рятувальників і порівняв їх із ангелами-охоронцями

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав рятувальників із їхнім професійним святом.
    «Сьогодні слова подяки і наші молитви линуть за людей з великим і мужнім серцем – за тих, хто покликаний рятувати інших, допомагати, попереджувати біду, щораз ризикуючи навіть власним життям чи здоров’ям. 17 вересня професійне свято відзначають українські рятувальники – ті, хто не байдужий до чужого горя, хто готовий до самопожертви заради інших, хто не боїться перебувати в епіцентрі природних лих чи техногенних катастроф, аварій, ті, хто в надзвичайних ситуаціях виявляють ясність розуму, твердість духу і любов до ближніх», – сказав предстоятель ПЦУ.
    Митрополит Епіфаній підкреслив, що рятувальники діють по-християнськи і подякував їм за добрі серця й вірність обов’язку, за готовність до боротьби з різноманітними небезпеками й порятунок життя.
    «Ви ніби ангели-охоронці, які стоять на сторожі нашої безпеки – і дай вам Бог міцного здоров’я, сил та успіхів у вашій нелегкій, сповненій тривог роботі».
    Предстоятель ПЦУ зауважив, що саме в цей день – 17 вересня – Православна Церква вшановує ікону Божої Матері, звану «Неопалима купина», перед якою моляться, щоби Мати Сина Божого зберегла від пожеж і стихійних лих.
    «Тож нехай Пресвята Богородиця Своїми святими молитвами допомагає у вашій роботі й оберігає всіх!», – підсумував митрополит.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів, що Церква приймає всіх, хто прагне змінюватись в кращу сторону. Також Митрополит Епіфаній нагородив медиків за жертовне служіння у збереженні дару життя.

    Найсвіжіше

    Популярне