Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    "Це просто колапс і шизофренія": Нардепка вимагає демонтажу пам'ятника у Рівному

    В архівах немає відомостей про поховання радянського командира дивізії Михайла Богомолова у Рівному. Про це в етері “Теми дня” на рівненському Суспільному заявила народна депутатка Соломія Бобровська. Вона вважає, що тепер голова обласної адміністрації Віталій Коваль має дати вказівку про демонтаж пам’ятника радянському воєначальнику.
    Про це повідомляє “Суспільне”.
    На початку декомунізації сквер, в якому розташовувався пам’ятник Богомолову перейменували, однак сам монумент залишили.
    Тепер сквер має назву Українських добровольців.

    Ще взимку нардепка звернулась до голови Українського інституту національної пам’яті з проханням внести Богомолова до списку осіб, які підпадають під дію закону про декомунізацію. Там її підтримали.

    Потому Соломія Бобровська подала депутатське звернення в ОДА щодо демонтажу пам’ятника, але їй відмовили.

    Це просто колапс і шизофренія суцільна. І коли нам щоразу відписувала адміністрація, що це надмогильна споруда, я на цьому не заспокоїлася. Бо мати більше пам’ятників в Рівному, ніж в Одесі недекомунізованими – це, як мінімум, дивно“, – каже нардепка.

    У липні 2020-го невідомі розфарбували пам’ятник. Світлина: “Суспільне”

    В обласному управлінні культури озвучити своє бачення стосовно цього пам’ятника пообіцяли 9-го вересня, – повідомила представниця прес-служби ОДА Тетяна Панасюк.

    Довідка: радянський військовий Михайло Богомолов двічі захоплював Рівне у складі Червоної армії та брав участь в боях проти військ Української народної республіки. Він помер у травні 1940 року. За однією з версій, його поховали у Рівному.

    Найсвіжіше

    Популярне