П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл не буде робити щеплення від коронавірусу російською вакциною

    Очільник Російської православної церкви (РПЦ) патріарх Кіріл (Гундяєв) не буде робити щеплення новою російською вакциною проти коронавірусу «Спутник V», поки препарат не пройде необхідних клінічних тестів.
    Про це «Открытым медиа» повідомив заступник глави синодального відділу зі взаємодії церкви із засобами масової інформації Вахтанг Кіпшидзе, передає Гордон.юа.
    «До того моменту, поки вакцина проти коронавірусу не пройде всіх клінічних випробувань, питання про те, чи буде святійший патріарх вакцинуватися і заявляти це публічно, не є актуальним», — сказав Кіпшидзе.
    Після хвилі новин у ЗМІ де Кірілу приписали відмову від вакцини у РПЦ почали відхрещуватись від слів Кіпшидзе.
    Голова Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Московського патріархату, тимчасово виконуючий обов’язки керівника прес-служби патріарха Московського і всієї Русі Владімір Лєгойда прокоментував: «Інформація в ЗМІ категорично не відповідає дійсності. Кіпшидзе висловив свою особисту думку про доречність питання, а не про позицію Патріарха, коментування якої не є його компетенцією. Все інше – домисли журналістів ».
    Про реєстрацію першої у світі вакцини проти коронавірусної інфекції президент Росії Владімір Путін заявив 11 серпня. За його словами, вакцина, розроблена в Інституті імені Гамалії, ефективна, формує стійкий імунітет і пройшла всі перевірки. Путін повідомив, що одна з його дочок уже зробила щеплення від коронавірусної інфекції вакциною російського виробництва. 27 серпня глава Кремля сказав, що дочка зробила повторне щеплення і почувається нормально.
    Керівник наукової експертизи російського проєкту Inbio Ventures Ілля Ясний вважає, що реєстрація російської вакцини проти коронавірусу суперечить науковим та етичним нормам розроблення ліків. Він указував, що препарат зареєстрували після випробування на кількох десятках людей, а фінальної стадії клінічних досліджень не проводили.
    У США заявили, що російську вакцину вважають недопрацьованою. За даними Університету Джонса Гопкінса, Росія посідає четверте місце у світі за кількістю хворих на COVID-19 (понад 1 млн осіб).
    Раніше Андрєй Кураєв заявив, що історичне завдання патріарха Кіріла – виправдати підручники з наукового атеїзму.

    Найсвіжіше

    Популярне