П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Капелани взяли участь у Марші Захисників України і помолились за полеглих героїв. Фоторепортаж

    У День Незалежності України капелани різних конфесій взяли участь у Марші Захисників України, який вже другий рік поспіль проходить в столиці. Після закінчення ходи, військові священники рушили до Стіни пам’яті біля Михайлівського монастиря, де помолились за полеглих захисників України.
    Священники несли синьо-жовті стяги та прапори капеланських організацій й вигукували патріотичні гасла разом із ветеранами. Деколи тон гасел задавали окремі капелани. «Слава Україні! Героям слава!», – лунало із колони військових священників. Люди дякували капеланам, а ті своєю чергою дарували жінкам квіти та дякували за підтримку українського війська. Деякі священники крокували в марші разом із сім’єю.
    Цьогоріч колона військових священників різних конфесій разом з іншими учасниками Маршу Захисників рушили від столичного парку Шевченка до Майдану Незалежності. Священників УГКЦ та ПЦУ було легко впізнати по підрясниках (традиційному одягу священників), при чому в капеланів ПЦУ підрясники були здебільшого темно-оливкового кольору. Протестантські капелани йшли із військовими кітелями в камуфляжі, та спеціальними нашивками хреста.
    Найбільше за кількістю духовенства було військових священників ПЦУ, які від початку війни здійснювали ротації на передову російсько-української війни. Другими за кількістю були протестантські капелани. Чимало було й представників УГКЦ.
    Біля профспілок капелани звернули до Михайлівського собору, де помолились біля оновленої Стіни пам’яті за полеглих військовослужбовців у російсько-українській війні. Молитву очолив голова Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України митрополит Іоан (Яременко). В кінці молитви духовенство тричі заспівали «Вічну пам’ять».

    Найсвіжіше

    Популярне