Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії вважають, що ООН визнала Крим російським

    Через сім років з моменту анексії кримського півострову Російською Федерацією ООН визнала мешканців Криму російськими громадянами, пише «Царьград» Константіна Малофєєва з посиланням на «РИА Новости».
    Видання робить такі висновки на підставі звіту ООН щодо приросту чисельності населення країни. У документі відзначено, що в 2020 році населення РФ зросло на два мільйони людей.
    У Росії вважають, що такий підрахунок свідчить про те, що в ООН визнали два мільйони кримчан громадянами Російської Федерації. Аргумент сильно притягнутий за вуха, але навіть не в тому справа. Поголовна видача російських паспортів людям аж ніяк не здатна вплинути на міжнародно-правовий статус окупованої території.
    Але роспропагандисти «впіймали кураж». Віце-спікер окупаційного кримського парламенту Владімір Бобков заявив, що міжнародне визнання російського статусу Криму – невідворотний і зрозумілий процес.
    Також, «Царьград» не знехтував нагодою ствердити, що Путін, нібито, «закрив» питання Криму. Мовляв, у 2018 році, під час зустрічі з Президентом США Дональдом Трампом, Путін «поставив жирну крапку», заявивши, що «перехід» Криму у склад РФ здійснено на законних підставах в результаті референдуму.
    Намагання російської пропаганди поставити якість «жирні крапки» у ситуації з кримським півостровом дійсності не змінюють. Міжнародна спільнота не визнає і не буде визнавати ані результати, так званого, референдуму, ані зміну меж території України. А «перехід» Криму до складу РФ – це міжнародний злочин Кремля, за який Росії доведеться нести відповідальність згідно міжнародного законодавства.

    Найсвіжіше

    Популярне