П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель РПЦвУ звів у сан митрополита фігуранта «Миротворця»

    17 серпня 2020 року очільник Російської православної церкви в Україні («УПЦ МП») митрополит Онуфрій (Березовський) відзначає день інтронізації.
    Про це повідомляє проросійський ресурс «СПЖ» з посиланням на сторінку у Facebook митрополита Антонія (Паканича).
    З нагоди пам’ятної дати митрополит Онуфрій (Березовський) звів у сан кількох архієреїв, серед яких один відзначився антиукраїнською діяльністю.
    Відсьогодні митрополитами стали єпископи: Каменський і Царичанський Володимир, Новокаховський і Генічеський Філарет, Кременчуцький і Лубенський Миколай, Банченський Лонгін, вікарій Чернівецької єпархії. Відповідно в сан архієпископів зведено єпископів: Васильківський Миколай, вікарій Київської єпархії; Шепетівський і Славутський Євсевій.
    З даного переліку вирізняється митрополит Філарет (Звєрєв Юрій Олегович). На сайті «Миротворець» владика значиться як уродженець Луганської області, повідомляється, що він є ярим противником створення Православної церкви України і відзначався антиукраїнською пропагандою.
    Зазначається, що новоспечений митрополит Філарет (Звєрєв) рішуче підтримав звернення Синоду РПЦвУ («УПЦ МП») про те, щоб екзархи Константинопольського Патріархату архієпископ Памфілійський Даниїл і єпископ Едмонтонський Іларіон повинні покинути «канонічну територію РПЦвУ».
    Удостоєння високого звання митрополита, ймовірно, є нагородою за антиукраїнське служіння і подвиг проросійської пропаганди. Окрім цього, це є символічним заохоченням для всього кліру РПЦвУ (УПЦ МП), мовляв, проросійська діяльність може принести кожному неабиякі дивіденди.
    Принагідно нагадаємо, що очільник РПЦвУ («УПЦ МП») митрополит Онуфрій (Березовський) також потрапив до «Миротворця» у 2018 році. А 8 травня 2015 року він, разом з митрополитом Антонієм (Паканичем) відмовився встати у Верховній Раді під час оприлюднення Президентом України імен героїв, які відзначилися в АТО.

    Фото Дмитра Ларіна

    Найсвіжіше

    Популярне