Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх однією фразою нівелював міфологію «русского міра»

    Вселенський патріарх Варфоломій І очолив богослужіння в одному з храмів Російського Пантелеймонового монастиря на горі Афон.
    Під час проповіді, першоєрарх зазначив: «Це благословенна зустріч батька з його дітьми сьогодні, тому що, якщо весь руський благочестивий народ є духовними чадами Константинополя, тим більше ви, що живуть тут, – наші діти».
    Російські та проросійські інформаційні ресурси вибухнули критикою на слова патріарха Варфоломія І. Роспатріотам дошкуляють реальні історичні факти, які зводять нанівець заяви про будь-яку першість росіян.
    Ресурс «СПЖ» заявив, що патріарх Варфоломій І назвав себе «духовним батьком» всього руського народу. Хоча, першоєрарх говорив не про себе, а про Вселенську Патріархію.
    Російське видання «Накануне.РУ» заявило, що «Вселенський патріарх оголосив себе главою православного світу у зв’язку з приєднанням до розколу. РПЦ засуджує Варфоломія І за «папізм» (ототожнення себе з Папою римським – ред.)».
    Вочевидь, пропагандистам Кремля важко усвідомити, що дійсно, руський народ прийняв християнство в Константинополі. Сучасні російські православні не здатні визнати Вселенського патріарха своїм «духовним батьком».
    Натомість, Глава Фанару коротко, але дуже зрозуміло відповів на всі інформаційні нападки роспропагандистів, роспатріотів і їм подібних. Словом любові та добра він, тим не менше, розвіяв міфи самообману «русского міра» і пояснив реальну історичну дійсність.

    Найсвіжіше

    Популярне