Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Середньоуральському монастирі бунтівного схиігумена померла дівчинка

    Підрозділ Слідчого комітету Російської Федерації у місті Верхня Пижма проводить досудову перевірку повідомлення про смерть 15-річної дівчини на території Середньоуральського монастиря, повідомляє «Коммерсантъ».
    Попередня версія слідства – дитина померла в результаті важкого захворювання – рак головного мозку. Слідчі призначили судово-медичну експертизу і відразу розпочались «гойдалки».
    Одіозний схимонах Сєргій Романов, який утримує контроль над монастирем, висловився категорично проти медичного розтину померлої. За його словами, у дівчини було діагностовано онкологічне захворювання, вона перебувала у обителі під постійним наглядом лікаря-онколога.
    Романов запевняє, що батьки дитини категорично проти проведення судово-медичної експертизи.
    Важливо розуміти, що в аналогічних випадках слідчі органи будь-якої держави зобов’язані перевірити умови утримання в монастирях хворих людей і провести судово-медичну експертизу. За таких обставин, дії та заяви Сєргія Романова можуть бути кваліфіковані як «перешкоджання слідству» та умисне приховування обставин події.
    Втім, позбавленого сану схимонаха це не зупиняє. Він сміливо спекулює словами про тиск правоохоронних органів Російської Федерації, нібито, у зв’язку з їхніми намірами закрити Середньоуральський монастир.
    Цілком ймовірно, що смерть дівчини дійсно настала в результаті хвороби. Але це не виправдовує дії Романова, який відверто демонструє зневагу до слідчих органів і зухвало підносить себе над законодавством.
    Нагадаємо, нещодавно РПЦ розписалася у своїй безпорадності і за схиігумена Сєргія взялися силовики: Слідчий комітет РФ по Свердловській області вже проводить перевірку інформації про жорстоке поводження з дітьми в Середньоуральському монастирі.
    Згодом низка росЗМІ почала шукати в діяльності Сєргія «український слід».

    Найсвіжіше

    Популярне