Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    «Ніхто вже не зможе заморозити розквіт ПЦУ»: Порошенко привітав українців із Хрещенням Русі

    П’ятий президент України Петро Порошенко привітав українців з 1032-ю річницею хрещення Русі-України та наголосив, що цей крок князя Володимира був не тільки релігійним, а і цивілізаційним вибором – Україна стала Європою.
    «Вітаю кожного українця в Україні та поза її межами з Днем Хрещення Русі-України та бажаю міцної віри в перемогу нашої держави та процвітання українського народу. Бережімо і зміцнюймо нашу єдність, нашу духовну свободу і нашу вільну незалежну європейську Україну, закладену Володимиром Великим», – закликав Петро Порошенко.
    Він зауважив, що нинішнє свято не лише для християн, а для всіх українців. Особливо, коли після отримання Томосу Україна має свою незалежну Православну церкву.
    Петро Порошенко зацитував слова Іларіона Огієнка: «Праця Володимира була епохальною в житті українського народу за що князя і назвали Великим. Це справді був великий реформатор, який міцною рукою повів Україну на Захід і прищепив їй західну культуру». Порошенко зазначив, що 1032-га річниця Хрещення це більше, ніж релігійне свято. Тому цей день важливий для усіх українців.

    Він наголосив, що ніхто вже не зможе заморозити розквіт української Церкви та її визнання іншими православними церквами.

    «ПЦУ росте і шириться. Вона зміцнює свій авторитет серед українців. Це наше досягнення – незворотне. Після Хрещення знадобилося понад тисячу літ, щоб отримати власну незалежну церкву. Але тільки той плід, заради якого випало багато потрудитися, є по-справжньому цінним», – переконаний Петро Порошенко.
    Нагадаємо, місто Дніпро молитовно розпочало святкування Хрещення Руси-України. Також у ПЦУ закликали долучитись до всеукраїнської молитви в День хрещення Русі

     

    Найсвіжіше

    Популярне