Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній проводить літургію з нагоди річниці Хрещення Русі-України. Трансляція богослужіння

    Через пандемію коронавірусу Православна Церква України відмовилась від багатолюдногно хресного ходу на честь Володимира Великого в Києві. Обмежаться молитвою у храмі та біля пам’ятника. Зараз у Михайлівському Золотоверхому соборі Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершує Божественну літургію.
    “Звершую Божественну літургію з особливим почуттям. Адже сьогодні ми вшановуємо святого рівноапостольного князя Володимира та величну подію 1032-річчя Хрещення Русі-України, завдяки якій наш народ єдиний у православній вірі. Дякуємо Господу за Його щедроти і благодіяння, і нехай Він наповнить наші серця торжеством радості та любові”, – зазначив предстоятель Православної церкви України.
    Як повідомлялося, у вівторок о 13:00 митрополит Епіфаній також звершить молебень біля пам’ятника святому Володимиру.


    Датою свята Хрещення Русі обрано 28 липня, оскільки саме в цей день православний світ вшановує пам’ять рівноапостольного князя Київського Володимира Святославовича.Він, як відомо, не тільки сам навернувся до християнства, але й посприяв тому, що воно стало державною релігією Київської Русі.
    Згідно з літописом, влітку 988 року князь Володимир Святославович був охрещений в церкві св. Якова в Херсонесі й одружився з сестрою візантійського імператора Анною. Наприкінці літа він із дружиною повернувся до Києва і наказав усім прийняти християнську віру, а поганських ідолів скинути у Дніпро.

    Найсвіжіше

    Популярне