Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Харківщині митрополит Епіфаній освятив наріжний камінь нового храму у військовій частині

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив наріжний камінь майбутнього храму та звершив панахиду за полеглими захисниками України.

    Разом з архієпископом Сумським і Охтирським Мефодієм, єпископом Харківським і Богодухівським Митрофаном, командиром 92-ї окремої механізованої бригади підполковником Павлом Федосенком, духовенством та військовослужбовцями, предстоятель ПЦУ заклав пам’ятну капсулу у фундамент майбутнього храму на честь святих апостолів Петра і Павла, який постане поряд із військовою частиною та звершив освячення наріжного каменю, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На заході були присутні представники місцевої влади.

    Звертаючись до присутніх Митрополит Епіфаній наголосив на важливості духовної підтримки українських воїнів, які самовіддано захищають Батьківщину. Він зазначив, що ця відповідальна місія покладена на військових капеланів ПЦУ і саме храм є тим місцем, де військовослужбовці можуть отримати повноцінне духовне піклування.

    Предстоятель ПЦУ відзначив 92-гу окрему механізовану бригаду імені кошового отамана Івана Сірка Орденом святого архістратига Божого Михаїла 2-го ступеня, а її командира медаллю За жертовність і любов до України.

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у співслужінні архієпископа Мефодія та єпископа Митрофана звершив панахиду на території військової частини біля меморіального комплексу військовослужбовцям частини, які загинули в боях за цілісність і незалежність України.

    Нагадаємо, капелан ПЦУ благословив військових, які відправились на блокпости Маріуполя. Також на Полтавщині відкрито виставку «Капелани. Духовний щит України».

    Найсвіжіше

    Популярне