Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    У Конгресі США закликали сприяти членству України в НАТО

    США будуть ефективнішими в протидії Росії, якщо Україна та Грузія стануть членами НАТО – така думка пролунала протягом слухань у Конгресі США.
    Старший аналітик Атлантичної ради США та колишній заступник помічника Міністра оборони США Ян Бжезінський сказав, що дії Америки повинні бути негайними і безкомпромісними, передає «Голос Америки».
    «Нам потрібно рішучіше підтримувати трансатлантичні прагнення Грузії та України. Розширення НАТО поширило мир і безпеку в Європі та посилило військову спроможність альянсу. Як Україні, так і Грузії слід забезпечити чіткий шлях до членства в НАТО. Продовження неоднозначної позиції лише посилює апетит Путіна і його відчуття можливості відновити панування над цими двома демократіями», – заявив Бжезінський.
    Також він закликав посилити економічний тиск проти Росії. «Нинішні санкції можуть завдавати збитків російській економіці, але їхнім результатом мало бути стримання російської агресії – і тут вони не досягли успіху. Санкції треба посилити і націлити їх на конкретних росіян, а також сформувати комплексні санкції проти російського фінансового та енергетичного секторів», – сказав експерт.
    З ним погодилась Селеста Валландер, колишня радниця президента Барака Обами та старший директор по Росії та Євразії у Раді національної безпеки США. Щодо можливої російської змови з Талібаном, а також дій Кремля в Сирії, Валландер висловилась так:
    «США повинні вибудувати оборону, зірвати ці операції і прямо змусити російське керівництво відповідати на військовому, політичному і найвищому рівнях влади. Якщо ми не захистимо себе, якщо ми не зірвемо ці російські операції, і якщо ми не змусимо російське керівництво відповідати, вони продовжуватимуть – і, можливо, нарощуватимуть напругу надалі».

    Найсвіжіше

    Популярне