Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У США «Церква Сатани» погрожує владі судом за розміщення на прапорі напису «У Бога ми віримо»

    Наприкінці червня губернатор штату Міссісіпі (США) Тейт Рівз підписав правку до закону про скасування прапора штату, який використовувався понад 120 років. На ньому були зображені «cимволи, що заохочують рабство» часів Громадянської війни – прапор Конфедерації.
    Тому люди почали вимагати поміняти прапор, повідомляє сайт «Еспресо» з посиланням на американське видання The Hill.
    На тлі антирасистських протестів, спровокованих загибеллю чорношкірого Джорджа Флойда, посилилися заклики позбутися символіки конфедератів.
    Влада штату створить комісію, яка розробить новий прапор. Він має відповідати двум вимогам: там не повинно бути знаків конфедератів, оскільки вони вважаються расистськими, і повинна бути фраза In God We Trust («У Бога ми віримо» – англ.).
    Представники «Церкви Сатаністів» написали лист владі, в якому привітали заборону на расистські знаки. Але в листі вони також зазначили, що «скасування одного ворожого символу заради того, щоб вставити інший, не усуває проблему, а скоріш переміщує її від однієї групи на іншу».
    Церква Сатаністів впевнена, що, якщо влада хоче розмістити на прапорі напис «У Бога ми віримо», то вони повинні написати таку ж фразу і про Сатану – інакше це буде спробою дискримінувати людей щодо їх віри.
    «Ми розуміємо, що будуть жителі, яким не сподобається фраза «У Сатану ми віримо». Якщо ви можете уявити це, то уявіть, як буде атеїстам, сатаністам і іншим людям нетеїстичних вірувань читати на прапорі, що вони вірять у Бога», – пишуть вони.
    Якщо ж влада не прислухається до їх прохання, «Церква Сатани» пригрозила їм судом.

    Найсвіжіше

    Популярне