Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    «Православний джихад», або «умри за Путіна і стань святим!», – священник ПЦУ відреагував на фрески російської церкви

    Московський патріархат допомагає Кремлю готувати росіян до великої війни. Головний храм Збройних сил РФ продовжує гвалтувати психіку і мораль християнську.
    Про це пише священнослужитель ПЦУ от. Роман Грищук і закликає знайти на фресці Гіві з Моторолою.
    «Вдумайтеся! Вони не просто хваляться завойовницькими і загарбницькими операціями! Вони канонізують окупантів і поведінку “зеленого чоловічка” в Криму, Грузії, або Чехословакії виставляють як святий зразок Православ’я і приклад для наслідування! А участь в частковій окупації України для них прирівнюється до служіння Богу, за яке можна стати святим і бути зображеним на храмовій іконі. “Православний джихад”, однако…», – написав священник.
    Він також звернув увагу на легенду яка поміщена під фрескою. Там подається перелік “героїв-окупантів”. «Громадянська війна в Китаї, війна в Кореї, збройні конфлікти в Угорщині, Лаосі, Алжирі, Ємені. Війна у В’єтнамі, збройні конфлікти в Єгипті, Сирії, в Чехословаччині, конфлікт на півострові Даманський, війни в Камбоджі і Бангладеші, війна в Анголі, збройні конфлікти в Ефіопії і Нікарагуа, виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані, збройні конфлікти в Лівані, Чаді, конфлікт в Карабаху, війна в Югославії, збройні конфлікти в Абхазії, Таджикистані і Придністров’я, перша і друга Чеченські війни, примушення Грузії до миру, боротьба з міжнародним тероризмом в Сирії, возз’єднання Криму», – йдеться на фресках Російської церкви.
    За словами священника внизу списку порожня лінійка, щоб доповнювати перелік майбутніх окупаційних воєн.
    Нагадаємо, для патріарха РПЦ вічне правління Путіна має «дуже глибоке світоглядне значення». Також митрополит ПЦУ назвав публікації РПЦвУ про нього «геббельсівською пропагандою».

    Найсвіжіше

    Популярне