Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Помер голова Всеукраїнської ради церков Василь Райчинець

    На 67 році життя помер голова Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, єпископом Української Євангельської церкви, закарпатець Василь Райчинець.

    Життя Райчинця обірвалося в суботу, 4 липня, повідомив глава Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Епіфаній, передає Zaxid.net.

    «З глибоким сумом сьогодні дізнався про те, що завершилося земне життя й відійшов у вічність старший єпископ Української Євангельської церкви Василь Федорович Райчинець, який останні пів року також був черговим головою у Всеукраїнській Раді церков і релігійних організацій», – написав Епіфаній у Facebook.

    Причина смерті станом на день суботи не повідомлялась.

    Василь Федорович Райчинець народився 19 жовтня 1952 року в селі Поляна Закарпатської області. У 1983 році здобув богословську освіту, закінчивши московську семінарію. У 1987 році був обраний Церквою християн віри євангельської України села Поляна на пасторське служіння, а у 1990 році став заступником старшого пресвітера Союзу.

    У 1994 році Райчинець став старшим пресвітером Закарпатського об’єднання церков при Союзі ВЦХЄВ.

    У 1995 році на черговому з’їзді Союзу ВЦХЄВ його обрали старшим єпископом Союзу. З 2001 року Райчинець був членом Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

    Також з 2010 року Василь Райчинець був президентом Міжнародної Асамблеї Християн Віри Євангельської.

    Найсвіжіше

    Популярне