Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Заступник командувача Балтійського флоту РФ Єлісєєв прийшов на парад у Калінінграді з українськими військовими нагородами

    Колишній перший заступник командувача Військово-морських сил України Сергій Єлісєєв, який перейшов на бік РФ 2014 року і став одним із командирів Балтійського флоту, 24 червня прийняв участь у військовому параді в Калінінграді з українськими нагородами на грудях.
    Про це повідомляє «Гордон» з посиланням на українського блогера Тимофія Гольца.
    Під час перегляду трансляції параду видно, що на військовій формі Єлісєєва прикріплено українські військові нагороди.
    На сторінці “Потрясающая русофобия” у Facebook опубліковано фото, на якому підписані деякі нагороди офіцера-перебіжчика.

    На кітелі Єлісєєва можна помітити такі українські відзнаки: орден Богдана Хмельницького II та III ступенів, медалі “За військову доблесть”, “Ветеран служби”, “10 років Збройним силам України” та “15 років Збройним силам України”, нагрудні знаки “За доблесну військову службу Батьківщині” та “Слава і честь” від Генерального штабу України.
    Втім, нагороди перероблені, а саме, пересаджені на російські колодки.
    Зрозуміти офіцера-дезертира, в принципі, можна. У Росії не поспішають вручати державні нагороди особам «схильним до зради», а приймати участь в параді з «порожніми» грудьми не личить. От і доводиться зрадникам вигадувати схеми на кшталт такої.
    Нагадаємо, що Єлісєєв Сергій Станіславович – колишній заступник головнокомандувача Військово-морських сил Збройних сил України. Після окупації Криму російськими військами 2014 року перейшов на бік Росії та переїхав до РФ. Віце-адмірал РФ, заступник командувача Балтійського флоту ВМФ Росії з липня 2014 року.
    В Україні Єлисєєву висунуто обвинувачення в дезертирстві, державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, сприянні діяльності терористичної організації та веденні агресивної війни.

    Найсвіжіше

    Популярне