Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦвУ Онуфрій нагородив священника, який розпалював ненависть до ПЦУ

    2 червня митрополит РПЦвУ Онуфрій (Березовський) нагородив диякона Сергія Герука орденом святителя Димитрія Ростовского.
    Про це повідомляє офіційний сайт конфесії.
    Станом на цей час, Сергій Герук несе послух редактора прес-служби Київської митрополії РПЦвУ.
    Як зазначив митрополит Онуфрій, «…диякон постійно готує актуальні публікації щодо проблеми розколу та місіонерські матеріали для широкого кола читачів». До речі, зазначені описи проблем розколу та місіонерські матеріали, здебільшого, опиняються на російських сайтах або виданнях, що пропагандують «русскій мір».
    Ймовірно, очільник РПЦвУ мав на увазі статті та інтерв’ю, підготовлені дияконом, на кшталт «Об отношении к раскольникам, о мире в наших душах, и мире во всем мире. Рождественская беседа с почаевской братией», що було опубліковане виданням Православие.РУ.
    Вказана публікація рясніє зневагою на адресу ПЦУ. Новостворена автокефальна церква України називається «розкольницьким утворенням», а її створення – «неконституційним втручанням в діяльність Церкви Президента України». Що це, якщо не розпалювання ворожнечі?
    Особливу увагу в тому інтерв’ю заслуговують слова намісника Почаївської Лаври митрополита Володимира (Мороза), який зазначив (цитата мовою оригіналу): «…даже если новосозданное религиозное объединение [ПЦУ – ред.] признает весь мир, нас не должно это пугать. Для некоторых врагов Церкви за океаном ничего не стоит подкупить всех Вселенских Патриархов (имею в виду глав Поместных Церквей). Мы должны это понимать и сохранять единство в вере».
    Таким чином, архієрей РПЦвУ та диякон Сергій, який брав інтерв’ю імовірно стверджують, що глави помісних церков продажні, і лише клірики та віряни РПЦ «вірять правильно». Навіть якщо весь світ визнає ПЦУ – то значить весь світ не правий.
    І таких публікацій, що вийшли під редакцією «заслуженого» диякона, вистачає.
    У підсумку маємо ситуацію, коли вище духовенство РПЦвУ щосили волає про гоніння на їхню конфесію та розпалювання релігійної ворожнечі, і в той же час заоохочує тих своїх підлеглих, які самі розпалюють ворожнечу у відношенні до ПЦУ.
    Парад лицемірства РПЦвУ триває надалі.

    Найсвіжіше

    Популярне