П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Польщі офіційно визнали РФ головною загрозою національній безпеці

    Президент Польщі Анджей Дуда підписав Стратегію національної безпеки, в якій головною загрозою названо агресивну політику Росії.
    Документ передбачає підготовку і введення закону про управління та національну безпеку, який встановить ієрархію стратегічних і планувальних документів, що стосуються національної безпеки. З підписом президента втрачає силу Стратегія національної безпеки 2014 року, передає Lviv1256.com з посиланням на «Польське радіо».
    Документ був підписаний 12 травня і визнає політику РФ найбільшою загрозою для Польщі.
    «Найбільш серйозну загрозу представляє політика влади Російської Федерації, яка реалізується з використанням військової сили», – зазначається в документі.
    Головною відповіддю на цю загрозу, згідно зі стратегією, має бути зміцнення зв’язків з Європейським союзом і НАТО та доведення рівня витрат на оборону в країні до 2,5% ВВП.
    Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак сказав, що на основі цього документу будуть розроблені інші положення, що стосуються діяльності польської армії. Міністр наголосив, що Стратегія національної безпеки стосується загроз, на які повинні реагувати польські солдати.
    «Ця загроза, звичайно, широковідома. Це агресивна політика Росії. Ми протистоїмо тій політиці, беручи активну участь у діяльності Північноатлантичного альянсу. Солдати польської армії дислокуються на Східному фланзі НАТО, але не тільки в Польщі, а й у країнах-союзниках по блоку НАТО, створюючи нові частини. Це, наприклад, Війська територіальної оборони. Польські солдати протистоять кіберзагрозі – ми створили кібервійська», – зазначив глава Міноборони.
    Нагадаємо, Путін розпочав війну проти України з мовної агресії в 2013 році. Також проти України діють підрозділи психологічних операцій російської армії.

    Найсвіжіше

    Популярне