П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Конфлікт розпалюють «тітушки»: Священник ПЦУ розповів деталі сутичок у Задубровці

    Священнослужитель ПЦУ Назарій Гагалюк розповів деталі сутичок у селі Задубрівка Чернівецької області. Громада ще у січні 2019 року перейшло до ПЦУ, а меншість Московського патріархату застосовує приїжджих «тітушок» для розпалювання конфліктів та блокування мирного переходу.
    «Більшість села, а це 158 людей, ще 27 січня 2019 року проголосувала за перехід до Православної Церкви України. Там була і поліція і державний реєстратор, який це все зафіксував. Голосували тільки жителі села, які мають приписку», – розповів священник ПЦУ у коментарі Духовному Фронту.
    «Порушень не було, збори відбулись легітимними. У травні 2019 виробились документи на ПЦУ, яка згідно документів, має право на цю церкву. Тобто документи на будівлю, реєстрація, вони зареєстровані на ПЦУ», – каже отець Назарій.
    Але місцевий священик РПЦвУ зробив ще одні, фейкові, збори, запросивши туди багато приїжджих «гостей».
    Днями протистояння отримало продовження: 4 травня «тітушки» прийшли з палицями і сльозогінним газом. Один з них, на ім’я Володимир, стріляв із пістолету.
    За словами священика ПЦУ, місцеві віряни Московського патріархату є мирними і спокійними, але вирішення мирного переходу блокують приїжджі «тітушки». Вони агресивно налаштовані, ображають вірян ПЦУ і мають зброю.
    Конфлікт триває рік і чотири місяці. Поліція у кількості 20-50 осіб забезпечує правопорядок щонеділі і на свята.
    Нагадаємо у грудні 2019 року під воротами храму села Задубрівка прихильники РПЦвУ напали на парафіян ПЦУ. Тоді «православні» тітушки розбили стіл, перевернули калачі, не давали парафіянам ПЦУ проводити Богослужіння, тобто зірвали Богослужіння, побили парафіян ПЦУ і сільського голову Віталія Гончирюка.
    Ситуація загострилась настільки, що віряни Православної Церкви України села Задубрівка звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням захистити їх від нападок прибічників РПЦвУ, які звозять до села невідомих чоловіків.

    Найсвіжіше

    Популярне