Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Почаївській лаврі підозрюють спалах COVID-19: Медиків не пускають у монастир

    Медики підозрюють великий спалах коронавірусу в Почаївській лаврі, що зараз у руках РПЦвУ, але не можуть його підтвердити через відмову настоятеля від співпраці – він не пускає медиків у монастир. А священики по парафіях, хористи лаври розносять коронавірус в інші райони.
    Про це повідомила головний санітарний лікар Тернопільської області Оксана Чайчук, передає Кореспондент.net.
    Вона розповіла, що хворий священик з хору Почаївської лаври є священнослужителем на території Збаразького району, а його дружина працює в Шумській лікарні, де наразі вже заражені більш як 20 осіб.
    «У нас вчора виникла ситуація з Шумським районом, що тісно пов’язаний з Почаївською лаврою, так як священик, який бере участь у хорі в Почаївській лаврі, є священнослужителем на території Збаразького району, а дружина його працює бухгалтером у Шумській лікарні. Відповідно, контакти пішли як по співробітниках бухгалтерії, так і головний лікар у нас позитивний та багато лікарів. Вчора [15 квітня] був 21 позитивний результат, а всього по Шумську 26 позитивних», – сказала вона.
    Чайчук розповіла, що за наявними у неї даними, священики, які співають у хорі Почаївської лаври, служать на парафіях у Шумському, Кременецькому та Збаразькому районах.
    Вона також зазначила, що настоятель лаври на зв’язок не виходить, а його помічник не надав необхідну інформацію. Міський голова Почаєва також відмовляється втрутитися в ситуацію.

    Найсвіжіше

    Популярне