Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦвУ Онуфрій ставить під загрозу життя прихожан і епідеміологічну ситуацію по всій Україні

    У Росії після циркуляра РПЦ своїм єпархіях на території Росії проводити богослужіння тільки за участі духовенства та парафіяльних співробітників з обов’язковим роз’ясненням парафіянам заяви Кіріла про необхідність добровільного затвору (дотримуватися норм самоізоляції і карантину), ще на рівні місцевої влади єпархіям розіслані додаткові приписи.

    Наприклад постанову Головного державного санітарного лікаря по Кемеровській області від 11.04.2020 №11. Суть цих приписів полягає у введенні додаткових санітарно-протиепідемічних заходів в період з 13.04.2020 до 30.04.2020, з можливістю подальшого продовження терміну, в залежності від санітарно-епідеміологічної ситуації, що складається, передає Інформаційний навігатор.

    Якщо коротко: заборонити святкувати в храмах Великдень.
    Зокрема, згідно з документом, єпархії РПЦ пропонується: призупинити проведення масових заходів, забезпечити тимчасове призупинення відвідування громадянами територій, будівель, споруд, будівель, що належать і (або) підвідомчих Кемеровській єпархії РПЦ, за винятком осіб, присутність яких необхідна для здійснення богослужіння, функціонування будівель та проведення онлайн-трансляцій богослужінь.
    Тобто Данилов монастир і російська влада дають вказівку російським єпархіям проводити Великодні богослужіння тільки «онлайн».
    А в цей самий час структурний підрозділ РПЦ в Україні в особі його керівника митрополита Онуфрія продовжує закликати до відвідування храмів т.зв. «УПЦ МП» на Великдень.

    Відзначимо, що раніше повідомлялося про масове зараження в Києво-Печерській лаврі. Загальна кількість заражених священнослужителів лаври перевищило 90 осіб, двоє з яких померли.
    Так само неодноразово повідомлялося про заражених в храмах РПЦвУ, але не дивлячись на всі ці факти, а так само про досить жорсткі приписи безпосереднього керівництва митрополита Онуфрія в Даниловому монастирі, він закликає до абсолютно зворотніх дій. Дій, які ставлять під загрозу здоров’я та життя прихожан, а так само які можуть вилитися в масштабний спалах зараження COVID-19, якій Україні вдавалося досі уникнути.

    Найсвіжіше

    Популярне