Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Переважна більшість українців не планує йти до церкви на Великдень

    80% опитаних українців підтримують можливе посилення карантинних заходів на час Великодніх свят, 75% – на час травневих свят. Щодо обмежень під час Великодня більше тих, хто проти цієї ініціативи, серед віруючих РПЦвУ і атеїстів.
    Про це йдеть в результатах соцопитування, проведеного групою «Рейтинг», передає Інтерфакс-Україна.
    Крім цього, 85% респондентів зазначили, що не планують йти на Великдень до церкви (ще в березні цього року на початку карантину таких було тільки 21%). Мають намір піти на богослужіння – 4%, просто посвятити Великодній кошик – 7% (в березні цього року – 39% і 35% відповідно). Найбільше бажаючих взяти безпосередню особисту участь у Великодніх літургіях і освяченні пасок – серед жителів Заходу, селян, віруючих РПЦвУ та УГКЦ.
    64% опитаних планують дивитися онлайн-трансляції богослужінь на Великдень, 31% – не планують. Щодо більше тих, хто має наміру переглядати служби, серед жителів Заходу, селян, найстарших опитаних, жінок, вірних УГКЦ.
    «Дві третини опитаних відповідальність за введення додаткових карантинних заходів на час Великодніх свят покладають на органи влади (38% – на місцеву владу, 34% – на центральну). Лише 11% вважають, що посиленнями обмежень повинні займатися представники церков», – йдеться в релізі.
    Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,2%.

    Найсвіжіше

    Популярне