Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Речник РПЦ закликав всіх не боятись епідемії та святкувати Великдень

    «Коли мене запитують, «що буде з Великоднем?», я відповідаю: «Великдень буде!». Великдень святкували під час чуми, війни та інших бід, відсвяткуємо її і зараз. Радість Великодня не може ставитись під питання ніякими зовнішніми обставинами», – заявив напередодні свята Благовіщення в інтерв’ю росЗМІ голова Синодального відділу РПЦ по зв’язках з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда.
    Таким простим тезисом спікер РПЦ дав алгоритм дій кожному адепту «руского міра» на всіх територіях, де прокремлівська церква має вплив.
    Святкування Великодня відбудеться, і відбудеться воно з наповненими людьми храмами РПЦвУ, – саме до такого сценарію мають готуватись органи державної влади України. Насамперед, готуватись має Міністерство охорони здоров’я. Саме на плечі цього відомства лягає тягар підготовки додаткових тисяч місць шпиталізації із засобами інтенсивної терапії та штучної вентиляції легень.
    Лікарям, медперсоналу та фармацевтам варто готуватись до напружених післявеликодніх тижнів роботи. Робітникам медичної сфери не позаздриш, оскільки період після Пасхи не дасть їм ані найменшого шансу побути вдома з родинами, відпочити під час епідемії, і хоч ненадовго оговтатись від навантаження, яке вони витримують зараз.
    Втім маємо подякувати Владіміру Лєгойді за благі вісті, які він повідомив завчасно. Тож починаючи від Благовіщення влада має певний час підготуватись до спалаху епідемії. Або ж докласти максимум зусиль, аби переконати сповідників «руского міра», що краще буде зустріти свято Воскресіння Христова вдома.

    Найсвіжіше

    Популярне