Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    «Великдень вдома»: Президент закликає святкувати Великдень без походу до церкви

    Президент України Володимир Зеленський провів нараду з головами церков щодо безпеки святкування Великодня (19 квітня цього року) в умови пандемії коронавірусу.
    За словами Зеленського, держава планує найближчим часом представити проект «Великдень вдома», який дозволить відсвяткувати свято вдома, повідомляють в Офісі президента.
    «Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо і вже скоро презентуємо проект «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами в церквах», – повідомив президент.
    Також глава держави зазначив, що якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати їх кількість. Відзначається, що розглядається можливість розміщення біля храмів та церков патрулів, які, у разі великого скупчення людей, мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо..
    Крім цього Зеленський заявив, що існує домовленість про можливий вступ церковних представників в обласні штаби, які займаються запобіганням поширення коронавірусу.

    Найсвіжіше

    Популярне