Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Опитування: Українці позитивно ставляться до всіх церков, крім однієї

    Серед трьох найбільших церков України найкраще громадяни ставляться до Православної церкви України (ПЦУ), найгірше – до «УПЦ» Московського патріархату.
    Про це свідчать дані опитування КМІС, передає РБК-Україна.
    За даним опитування, до ПЦУ позитивно ставляться 60,6% українців, негативно – 5,4% (баланс позитивного-негативного ставлення становить +55,2%).
    Далі за цим показником іде Українська Греко-католицька церква, до якої позитивно ставляться 35,2% населення, негативно – 6,5% (баланс +28,7%).
    Лише у випадку «Української православної церкви» Московського патріархату простежується від’ємний баланс -2,2%. До цієї церкви 25,7% опитаних ставляться позитивно, 28% – негативно.
    Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування з 15 по 27 лютого методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) по в всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. У ході опитування проведено 1223 інтерв’ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 2,9%.

    Найсвіжіше

    Популярне