П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    По методичці ФСБ. Президент Сербії Вучич забажав захищати сербів в Чорногорії

    «Ми повинні дбати про 28,73% сербського населення в Чорногорії. <…> Ми знаходимося в складному становищі, але що робити? »- зазначив президент Сербії Александар Вучич. Серби в Чорногорії, чисельність яких становить близько 29% в цій країні, знаходяться в безправному становищі.

    Про це заявив президент Сербії Александар Вучич в інтерв’ю телеканалу Pink Srbija.

    Вучич підкреслив, що пишається сербами, що живуть в Чорногорії, і тим, що в країні «прокинувся православний народ». Нагадаємо в Україні почалась війна саме після того як Путін вирішив захищати росіян та російськомовних в Україні.

    На території Чорногорії на даний момент проходять мітинги Сербів під керівництвом ГРУ Російської федерації. Таким чином РФ підтримує чужу для країни Чорногорія церкву – Сербську. Прагнення чорногорців мати власну церкву в Москві пояснили «агресивним націоналізмом».

    27 грудня 2019 року чорногорський парламент затвердив закон «Про свободу віросповідання та переконань і правове становище релігійних громад».

    Раніше президент Чорногорії Джуканович звинуватив Сербську православну церкву у підтримці ідеї Великої Сербії, тобто сепаратизмі. Сербський сепаратизм в Чорногорії підтримала Російська церква, а також очільник РПЦвУ Онуфрій та патріарх РПЦ Кіріл.

    Найсвіжіше

    Популярне