Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Про про першого астронавта незалежної України Каденюка Держкіно зніме фільм

    Державне агентство України з питань кіно уклало з ТОВ Спільна перемога продакшн договір про надання державної підтримки на створення документального фільму «Місія-космос» про першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. Про те напередодні повідомила прес-служба Держкіно.

    «Документальний фільм „Місія-космос“ — це розповідь не тільки про втілення мрії Леоніда Каденюка, яка зародилася у нього ще в ранньому дитинстві, це розповідь і про навчанні і роботі, які призвели його від порога скромного будинку в невеликому українському селі до східців космічного корабля», — йдеться в повідомленні.

    Кінопроект документального фільму «Місія-космос» став одним з переможців 12-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером фільму є Сергій Шахворостов, автором сценарію і продюсером — Валерія Іваненко.

    Держкіно профінансує 80% загальної вартості бюджету фільму, а це 3 млн 363 тис гривень.

    Реліз фільму в Україні планується у 2021 році.

    Леонід Каденюк помер від серцевого нападу 31 січня 2018 року під час ранкової пробіжки.

    Леоні́д Каденю́к за фахом український льотчик-випробувач 1-го класу, космонавт, генерал-майор авіації, перший і єдиний астронавт незалежної України. Також він був народним депутатом України 4-го скликання, Народним Посолом України, Героєм України, Президентом Аерокосмічного товариства України та Головою Державного космічного агентства України. Автор 7-ми наукових праць.

    Найсвіжіше

    Популярне