Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ КП просить президента Зеленського про послугу

    Українська православна церква Київського патріархату просить президента Володимира Зеленського посприяти і повернути їм державну реєстрацію.

    «Київська патріархія звертається до гаранта Конституції президенту України з щирим проханням – повернути Київської патріархії і УПЦ Київського патріархату державну реєстрацію, яку вона мала до 30 січня 2019 року», – йдеться в заяві, оприлюдненій на форумі На захист Київського патріархату. Також ця теза опублікована на офіційному сайті Київського патріархату.

    У релігійної організації відзначили, що Київська патріархія судиться з ПЦУ і Міністерством культури вже близько півроку. Як уточнюється, «всім відомо, що суди в Україні корумповані», тому УПЦ КП звернулася до українського президента в надії на «вирішення проблеми».

    Варто зазначити, що на електронному представництві Президента України влітку була петиція щодо припинення ліквідації УПЦ КП, яка не набрала потрібної кількості голосів. Всього за припинення ліквідації Київського патріархату тоді проголосувала 151 людина.

    Нагадаємо, 14 грудня, під час засідання архієрейського Собору Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив про юридичну припинення релігійних організацій Київська патріархія УПЦ КП і Патріархія УАПЦ.

    Пізніше в Української православної церкви Київського патріархату прокоментували заяву Православної церкви України про остаточну ліквідацію УПЦ КП і УАПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне