Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Батумі закликав звільнити відомого грузинського лікаря і назвав Росію окупантом

    Митрополит Батумі Димитрій (Шиолашвілі) оприлюднив на своїй сторінці в соцмережах фото із написом «Свободу лікарю Важі. Росія – окупант». Митрополит Димитрій відомий своєю патріотичною позицією та любов’ю до України.

    Грузинський лікар Важа Гапріндашвілі, затриманий 9 листопада КДБ за звинуваченням у навмисному «незаконному перетині кордону з Південною Осетією». Зараз він залишається у в’язниці у Цхінвалі. 19 листопада КДБ самопроголошеної республіки «Південна Осетія» опублікувало заяву, в якій стверджується, що грузинський доктор «як військовий медик брав активну участь у війні в серпні 2008 року». Це категорично заперечують в Тбілісі.

    Нагадаємо, що у 2008 році за підтримки і збройного втручання Росії частину території Грузії було повністю виведено з-під контролю Тбілісі. На цій території була самопроголошена республіка «Південна Осетія», незалежність якої не визнали більшість країн світу.

    Нагадаємо, нещодавно Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II звернувся до Патріарха Московського і всієї Русі Кіріла у зв’язку з інформацією про рішення РПЦ направити своїх капеланів у російські військові частини на території Абхазії і Цхінвальського регіону. У листі Патріарх Ілія зазначив, що «зараз всі стурбовані затриманням відомого хірурга пана Важа Гапріндашвілі в Цхінвальському ізоляторі», і «на цьому тлі вкрай негативно вплинула інформація про те, що Ви бажаєте направити випускників духовних училищ в допомогу армійським командирам в російські військові частини, що знаходяться в Абхазії, Цхінвальському регіоні, Киргизстані та Арктиці».

    На межі 1980-1990-х років XX століття Церква Грузії, всіляко гнана і принижувана радянською владою (на той час було всього кілька монастирів реально діючих монастирів), стає тим ядром, навколо якого збираються патріотичні сили суспільства. Багато патріотів з національно-визвольного руху цілеспрямовано йдуть служити Церкві і стають духовними наставниками на тлі наростаючих патріотичних устремлінь в суспільстві. Серед них був і Димитрій Шіолашвілі.

    Найсвіжіше

    Популярне