Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Подякувати за духовну незламність: митрополит Епіфаній зустрівся зі звільненими бранцями Кремля

    Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній зустрівся з бранцями Кремля, які повернулися нещодавно в Україну. «Хочу подивитися вам у вічі і подякувати за духовну незламність, адже ви пройшли горнило тяжких випробувань російськими в’язницями», – сказав митрополит Київський та всієї України.

    Звільнені з російських застінок українці поділилися з Епіфанієм подробицями свого перебування у незаконному ув’язненні. Зокрема, Роман Сущенко розказав предстоятелю ПЦУ про картину «Софія Київська», яку він намалював під час утримання під вартою та свого часу передав у подарунок владиці.

    Блаженніший Епіфаній зауважив, що українці – волелюбний народ, який не прагне чужого, однак не погодиться на неволю. «Ми – європейці і ми нескорені, ми будемо до кінця боротися за справедливий мир», – сказав предстоятель.

    У зустрічі з митрополитом Епіфанієм взяли участь Володимир Балух з дружиною, Микола Карпюк з родиною, Павло Гриб з батьками, Роман Сущенко, Олександр Кольченко з родиною, Артур Панов, Олексій Сизонович з братом та Євген Панов з родиною.

    Найсвіжіше

    Популярне