П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод висловив повну підтримку митрополиту Епіфанію

    Православна Церква України зберігає єдність і керується чинним Статутом. Таке рішення виніс синод ПЦУ на засіданні 24 травня.

    У засіданні взяли участь всі члени Священного синоду.

    За підсумками засідання архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір був призначений головою синодального управління у справах молоді, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор – головою синодального управління взаємодії з молодіжно-патріотичними громадськими об’єднаннями, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій – головою Інституту церковної історії.

    Було також визначено, що протягом місяця повинна завершитися реєстрація статутів управлінь єпархій ПЦУ. Також розпочато процес реєстрації в новій редакції статутів монастирів і духовних навчальних закладів ПЦУ.

    Відтепер всі закордонні візити церковних архієреїв, зокрема паломництва, повинні здійснюватися тільки з благословення предстоятеля Епіфанія.

    Синод заборонив архієреям і клірикам висувати свої кандидатури для обрання у Верховну Раду України або на посади місцевого самоврядування, де передбачено прийняття на постійну роботу. Разом з тим їм дозволено у виняткових випадках з благословення церковної влади балотуватися в депутати органів місцевого самоврядування.

    Було також прийнято рішення про святкування 30-річчя відродження Української Автокефальної Православної Церкви.

    Крім того, синод також висловив повну підтримку Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

    Найсвіжіше

    Популярне