Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент України Зеленський продемонстрував конгресменам США трагічні наслідки 21-го дня незакритого неба України

    Сьогодні у будівлі Конгресу США пролунала безсмертна “Мелодія” геніального українського композитора Мирослава Скорика.

    На превеликий жаль, парламентарі та можновладці Америки прослухали твір не заради естетичного задоволення.

    Під акомпанемент прекрасного твору, президент України Володимир Зеленський показав американцям ту картину, яка 21 день тому і по сьогодні стала реальним, жахливим буттям для кожного українця, і тією моторошною “мелодією”, яку чують і вдень, і вночі всі, хто опинився під катком безжальної, безглуздої, фашистської російської машини смерті в Україні.

    Кожен кадр, кожна нота, що прозвучали, показала парламентарям США колосальну ціну їхнього зволікання. Понад сотня дитячих смертей, тисячі загиблих цивільних, численні скалічені жертви варварських обстрілів, ракетних ударів та бомбардувань, що були нанесені нелюдами збройних сил рф.

    Втім, світ може спинити це безумство. Одне, здавалося б, логічне рішення про закриття неба над Україною силами цивілізованого світу приймається досить важко.

    Та саме його прийняття може подарувати шанс на життя багатьом дітям, яким поталанило вижити під обстрілами путінських окупантів… Поки що поталанило вижити…

    Закрите небо – є, наразі, єдиним засобом, який дозволить жінкам народжувати у безпеці, а цілим родинам – безпечно дістатись притулку, де не буде ані найменшої загрози постраждати від російської ракети чи авіабомби.

    Чи достатньо вагомою є ця причина? Чи вважають можновладці демократичних держав безпеку дітей та майбутніх поколінь достатньою підставою для закриття неба від варварської путінської озвірілої орди?

    Це питання, наразі, лишається відкритим. Сподіваємось, відкритим воно лишатиметься недовго. І вже днями, українські діти та жінки зможуть спати, прокидатись і просто жити під мирним небом, яке подарує їм світ, що не даремно зветься цивілізованим.

    Найсвіжіше

    Популярне