Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Бунтівний екс-схиігумен РПЦ Сєргій Романов вже планує свою діяльність після виходу на свободу

    У Росії незабаром розпочнеться судовий процес у кримінальній справі проти позбавленого сану та відлученого від церкви екс-схиігумена Російської православної церкви Сєргія Романова, який з грудня 2020 року перебуває під арештом.

    Романову пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    Слідством встановлено, що у 2020 році Романова було відлучено від церкви, але, не погодившись з рішенням про заборону в священнослужінні, він не полишив Середньоуральський монастир і перешкоджав доступу на територію обителі осіб на власний розсуд.

    Згодом бунтівний екс-схиігумен публічно закликав не менше десяти монахинь, які проживали у монастирі, до самогубства. На думку слідчих, вони змогли зібрати достатню доказову базу, у зв’язку з чим кримінальна справа із затвердженим обвинувальним актом скеровано до суду міста Верхня Пишма Свердловської області для розгляду по суті.

    На додачу, російські правоохоронці нагадують, екс-схиігумен Сєргій Романов вже був засуджений за вбивство та розбійний напад до 13 років позбавлення волі. Наприкінці 90-х років минулого століття він вийшов на свободу після відбуття покарання.

    Сьогодні у Російській Федерації практично ніхто не має сумнівів, що скандального клірика все ж буде засуджено до позбавлення волі. Швидше за все, до такої думки схиляється і сам Романов, оскільки він дедалі частіше ділиться із своїм оточенням планами на життя “після звільнення”.

    “Багатьох хвилюють питання: що я буду робити після звільнення? Однозначно: молитись в лісових угіддях Московської області, Свердловської області, Костромської області, Тверської області. Молитва любить тишу. Старець Ніколай Гурьянов благословив молитись за Росію. Схима – це молитва і за весь світ”, – наводить слова Сєргія Романова “Накануне.ru”.

    Та хоча колишній духівник Середньоуральського монастиря і анонсує “молитву у тиші”, з огляду на його минулу діяльність можна припустити, що всю повноту такої “тиші” буде трансльовано на youtube-каналах, які вестимуть його прибічники, а молитви його будуть сповнені ковіддисидентськими заявами, анафемами і прокльонами в адресу кожного, чия думка не співпадає з уявленнями екс-схиігумена про “ідеальну Росію”.

    Найсвіжіше

    Популярне