Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким введено санкції проти Россотруднічєства

    Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 квітня 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

    Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

    Цим рішенням РНБО підтримала внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій строком на три роки до десяти фізичних осіб.

    Відомо, що серед переліку фізичних та юридичних осіб, під санкції потрапило Федеральне агентство у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародного гуманітарного співробітництва (Россотруднічєство).

    Тепер Россотруднічєство в Україні зазнає, серед іншого, блокування активів; обмеження торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; заборону користування радіочастотним ресурсом України; обмеження надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування; припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, освітніх та спортивних контактів тощо; припинення дії торговельних угод, спільних проектів та промислових програм, зокрема у сфері безпеки та оборони; заборону участі у приватизації, оренді державного майна.

    Глава Россотруднічєства Євгєній Прімаков у коментарі “РИА Новости” зауважив, що організація поки не отримала від влади України офіційного повідомлення про санкції, пише “Медуза”. Поряд з цим, він зазначив, що дії офіційного Києва були очікуваними після хвилі невдоволення українського суспільства, що розпочалась після “Шевченківських днів”.

    Принагідно нагадаємо, “Радіо Свобода” раніше писала, що російська агенція Россотруднічєство визнана Європейським парламентом у 2016 році як пропагандистська організація.

    9 березня 2021 року вказана структура анонсувала захід: “Підведення підсумків Міжнародного творчого конкурсу сучасних поетів в день пам’яті російсько-українського поета Тараса Шевченка”. На подію відреагував заступник віцепрезидента Світового конгресу українців (СКУ) у Південній та Західній Європі Павло Садоха, закликавши “розглянути питання заборони в Україні функціонування осередків російської пропаганди і дезінформації Россотруднічєство”.

    Своєю чергою, “Духовний фронт” нагадує, у березні 2021 року очільник Россотруднічєства Євгєній Прімаков заявив, що Кремль відреагує на спробу України відновити власну юрисдикцію на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей ударом по столиці України, ключовим об’єктам економіки та вузлам інфраструктури.

    Найсвіжіше

    Популярне