Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Одеська єпархія ПЦУ закликала правоохоронців і ЗМІ захистити її від провокаторів

    Напередодні свята Богоявлення клір та віряни кафедрального собору Різдва Христового, що в Одесі на вулиці Пастера, 5, з метою уникнення можливих провокацій у найближчі дні, закликали органи державної влади, правоохоронних структур, ЗМІ відреагувати та вжити заходів щодо захисту від провокаторів.

    У повідомленні йдеться, що ці люди навмисно поширюють недостовірну, неправдиву, провокаційну інформацію, дестабілізують ситуацію, вчиняють провокаційні дії під стінами храму, що можуть призвести до непередбачених наслідків, які не сприяють миру, стабільності, спокою в Одесі, регіоні та українському суспільстві в цілому.

    Група осіб, яку очолює заборонений у служінні Віталій Сеник, ще з лютого 2019 року намагається перешкоджати нормальній діяльності та захопити кафедральний собор Різдва Христового. Ігноруючи наявність документів, що свідчать про приналежність релігійної споруди ПЦУ та відповідній релігійній громаді. Влаштовують численні провокації з застосуванням морального та фізичного тиску на духовенство та вірян, прикриваючи незаконність своїх дій фіктивними документами неіснуючої структури «УПЦ КП».

    Нагадаємо, у березні минулого року Сеник разом зі своєю дружиною влаштував бійку в кафедральному соборі Різдва Христового, за місяць Віталій Сеник напав на храм і зірвав з входу табличку. Це сталося одночасно з іншим кричущим актом вандалізму проти ПЦУ, а саме – прихильники даного священика спробували вимкнути електрику і воду в будівлі Одесько-Балтської єпархії. Для цього вони зламали водопровідний колодязь і пошкодили трубу.

    Поки що правоохоронці вкрай мляво реагують на дані дії псевдо-священика, якого покриває син, депутат від ОПЗЖ.

    Але конфлікт зі скандальним священником призвів до того, що на Одещині уповільнився жвавий перехід парафій до ПЦУ.

    “До недавнього часу ми показували найвищі показники за переходами храмів Московського патріархату до ПЦУ серед південно-східних регіонів. Зараз нам кажуть: а ви там сами вирішіть свої питання, а потім нас закликайте”, – повідомляв речник єпархії отець Тедор у 2019 році.

    Все це зіграло на руку московським попам і тому вони підтримали скандального священика. Також на його підтримку виступили проросійські ЗМІ. Це дає підставити вважати, що існує чіткий план з дискредитацій процесу єднання православ’я в Україні, зокрема на Одещині.

    Тому в Одеській єпархії закликають не піддаватися на провокації, а зустріти свято у християнській любові, злагоді та мирі.

    Найсвіжіше

    Популярне