Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: неприпустимо з такою кількістю жертв заперечувати COVID-19

    Вселенський патріарх Варфоломій описав дезінформацію COVID-19 як неприйнятну щодо жертв і страждань, і говорив про неправильне ставлення духовенства щодо пандемії, наголошуючи, що згідно з Новим Завітом «той, хто не любить людину, не може любити Бога».

    Про це повідомляє Оrthodox Times з посиланням на інтерв’ю «Vima tis Kyriakis».

    Вселенський патріарх заявив, що вражений самопожертвою лікарів та медсестер і оголосив про своє рішення зробити щеплення та закликав молодь не боятися: «Я, безумовно, буду щеплений. Крім того, я думаю, що я повинен це робити через старість. Мені 81 рік, тому я належу до вікових груп, яким потрібно зробити щеплення. Але це не лише питання необхідності чи вибору, але й відповідальність перед ближніми. Ось чому я сподіваюся, що велика частина населення світу незабаром буде вакцинована, щоб зупинити поширення смертельного вірусу. Однак до того часу ми всі повинні суворо дотримуватися захисних заходів, щоб не оплакувати більше жертв».

    Вселенський патріарх виступив проти теорій змов, які заперечують пандемію коронавірусу. «Неприпустимо з такою кількістю жертв і з таким болем мати людей, які заперечують реальність пандемії. Ще більш провокаційним є те, що такі погляди висловлюють християни, часто духовенство, яке оголошує себе захисниками свого бога», – підкреслив патріарх Варфоломій.

    Крім того він згадав про 30-річчя свого служіння Вселенським патріархом, зробивши висновок: «Сподіваюсь, Бог вважає нас гідними побачити відновлення роботи семінарії в Халкі, яка була несправедливо закрита з 1971 року».

    Нагадаємо, архієпископ Кіпру зробив щеплення проти COVID-19. Також Байден сказав патріарху Варфоломію, що «нам потрібне ваше керівництво».

    Найсвіжіше

    Популярне