Четвер, 24 Жовтня, 2024
Бiльше

    80% відвідувачів протестантських церков хочуть, щоб пастори торкалися актуальних тем: опитування

    Згідно з новим звітом, чотири з п’яти відвідувачів протестантської церкви в Сполучених Штатах вважають, що пастори повинні займатися поточними проблемами.

    Відповідно до звіту Lifeway, опублікованого у вівторок, 80% протестантів «вважають, що пастор повинен висвітлювати поточні проблеми, щоб виконувати свою роботу», тоді як 16% не згодні, а 4% не впевнені.

    Близько 62% респондентів сказали, що їхній пастор звертався до актуальних питань «щотижня» або «майже щотижня», тоді як 23% сказали, що говорять про них «принаймні раз на місяць», а 12% сказали, що говорять про них «рідко». або «кілька разів на рік».

    Скотт Макконнелл, виконавчий директор Lifeway Research, був процитований у звіті, сказавши, що оскільки “культура все більше включає менше явно християнських елементів і більше нехристиянських ідей, прихожани прагнуть знати, що Біблія говорить про проблеми життя”.

    “Прихожани помічають, що більшість пасторів не просто проповідують з Біблії як з історичного документа”, – заявив Макконнелл. “Пастори намагаються пояснити оригінальний зміст і контекст, а потім застосовують ці принципи до сучасних проблем і ситуацій. Таке застосування біблійного тексту допомагає прихожанам усвідомити його актуальність”.

    Нагадаємо, понад 70% українців підтримують заборону всіх керованих із РФ церков в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне