Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Даниїл відвідав Українську школу «Барвінок» при УПЦ США

    Для учнів та працівників Школи українознавства “Барвінок” було великою честю прийняти архієпископа УПЦ США (Вселенського патріархату) Даниїла. Школа, розташована в передмісті Чикаго, відкрилася у вересні 2015 року з 12 учнями та 4 вчителями. Зараз у ній навчається 109 учнів та працює 10 вчителів під керівництвом директорки пані-матки Олени Сендеги.

    Про це інформує сайт УПЦ США.

    Архієпископ Даниїл відвідав кожен клас, спілкуючись з учнями та вчителями. Діти ділилися своїми враженнями від навчання української мови та висловлювали занепокоєння щодо ситуації в Україні. Візит завершився спільним фото, де всі радісно вигукували: “Христос Воскрес! Слава Богу! Слава Україні!”

    Під час обіду Архієпископ розповів вчителям про гуманітарну діяльність Української Православної Церкви США, зокрема про допомогу пораненим воїнам, які лікуються в Європі та США. Попри короткий візит, шкільна спільнота сподівається знову вітати його на святкуванні 10-річчя школи у 2025 році.

    Нагадаємо, УПЦ США ​​доставляє медичні автомобілі в охоплені війною райони України. Також духовенство УПЦ США відвідало знакові православні храми Нью-Йорка.

    Найсвіжіше

    Популярне