Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск закликав до миру в світі та згадав про Україну

    Виступаючи перед тисячами вірян та паломників на площі Святого Петра, Римський папа закликав до активнішої участі у місії Церкви.

    «Будьте повсюди місіонерами благої звістки: надавайте духовну, молитовну підтримку та конкретну допомогу тим, хто намагається донести Євангеліє до тих, хто його ще не знає», – зазначив він, передає сайт Ватикану.

    Особливу увагу Папа Франциск приділив проблемі війни. «Сьогодні вранці я отримав статистику загиблих в Україні… Це жахливо! Війна непростительна, війна – це споконвічна поразка. Помолімося про мир, щоб Господь дарував його всім нам», – наголосив він.

    Понтифік також згадав про інші регіони, охоплені війною, зокрема М’янму та Палестину, зазначивши, що «деякі цифри просто шокують: сьогодні найбільшу прибуток приносять інвестиції в зброярські підприємства. Це прибуток від смерті!».

    Звертаючись до польськомовних вірян, Папа Франциск віддав шану святому Івану Павлу II, «Папі сімей», який завжди нагадував полякам про те, що сила сім’ї походить від Бога. «Попросимо Святого Духа зміцнити всі сім’ї», – закликав він.

    Нагадаємо, кардинал Дзуппі здійснював візит у Москву в рамках місії, яку йому доручив Папа.

    Найсвіжіше

    Популярне