Вівторок, 22 Жовтня, 2024
Бiльше

    За відмову молитися за перемогу росії: РПЦ покарала ще одного священника

    Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) своїм указом від 15 жовтня заборонив на три роки священниче служіння клірику храму Воздвиження Хреста Господнього в московському районі Митіно, отцю Костянтину Кокорі. Офіційною причиною заборони названо порушення 25-го апостольського правила, а саме – “клятвопорушення”.

    За інформацією з джерел, священника покарано за відмову читати під час Божественної літургії так звану “молитву за Святу Русь”, яка фактично є молитвою за перемогу росії у війні проти України.

    До заборони отець Костянтин Кокора обіймав посаду відповідального за діяльність недільних шкіл північно-західного вікаріатства Москви. Він також був відомий своїми виступами на християнську тематику в російських ЗМІ, зокрема на радіостанціях “Вера” і “Теос” та телеканалі “Союз”.

    Це вже не перший випадок покарання священнослужителів РПЦ за відмову підтримувати військову агресію росії проти України. Московський патріархат продовжує використовувати церковні утиски проти тих священників, які не погоджуються з мілітаристською позицією керівництва РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне