П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: Відступ до світських стандартів підриває основи еклезіології

    Вселенський Патріарх відзначив важливість збереження церковних традицій під час візиту до Брісбена

    Під час офіційного обіду в Брісбені, організованого місцевим єпископом Варфоломієм, Вселенський Патріарх Варфоломій виступив із важливою промовою щодо розвитку православної церкви в Австралії, повідомляє The Orthodox Times.

    Патріарх висловив задоволення створенням першої в історії регіону Священної єпархії Брісбена та відзначив сильну прихильність місцевих вірян до церковних та грецьких традицій. Він особливо підкреслив лідерські якості єпископа Варфоломія Брісбенського.

    Говорячи про нещодавню реорганізацію Священної Архиєпархії Австралії, що включала створення шести нових єпархій, Патріарх наголосив на їхній приналежності до єдиного Вселенського Престолу. Він пояснив, що ці зміни були необхідними через застарілість попередньої Конституції 1959 року.

    Особливу увагу у своєму виступі Патріарх приділив важливості дотримання апостольських традицій не лише в питаннях віри та богослужіння, але й у церковному управлінні. Він застеріг, що прийняття світських стандартів може послабити церковну єдність та еклезіологічні основи.

    Патріарх також звернувся до теми життя православних греків в Австралії. Визнаючи переваги життя в цій процвітаючій країні, він водночас закликав вірян зберігати зв’язок зі своїм корінням через Церкву, яку назвав “Ковчегом збереження національних цінностей”.

    Захід розпочався зі слів шани та відданості від єпископа Варфоломія Брісбенського на адресу Вселенського Патріарха.

    Найсвіжіше

    Популярне