Вівторок, 15 Жовтня, 2024
Бiльше

    Священики ПЦУ та УПЦ розповіли про свої очікування від Синоду, що відбудеться незабаром на Фанарі

    Незабаром має відбутись Синод Вселенського Патріархату, на якому може обговорюватися питання українського православ’я, священники Православної Церкви України (ПЦУ) та Української Православної Церкви (УПЦ) поділилися в інтерв’ю для Духовного Фронту України своїми очікуваннями від цього важливого зібрання.

    Отець Віталій Кузьмич з ПЦУ наголосив на довірі до Вселенського Патріархату та його багатовікової мудрості: “Що стосується рішень Синоду, важко передбачити, які саме будуть ухвалені. Але ми довіряємо Матері-Церкві, яка має 2000-літню історію і має досвід, як це можна зробити.  Як звичайні священики та миряни, ми робимо все, що можемо, щоб показати, що діалог можливий, що можна співпрацювати і не сваритися”.

    Священник також зазначив, що на рівні Софійського братства демонструються можливості співпраці між духовенством.

    Отець Олександр Сорокін з УПЦ підтримав позицію довіри до Синоду Вселенського Патріархату, зазначивши, що очікує на мудре і зважене рішення: “Ми довіряємо багатовіковому досвіду та авторитету Вселенського Патріархату і його Синоду, і впевнені, що буде прийнято мудре і правильне рішення.”

    Він також підкреслив важливість надання достовірної інформації про настрої духовенства та вірян на місцях: “Нашою основною метою при зустрічі з делегацією було передати достовірну інформацію щодо ситуації ‘на місцях’ – настрої духовенства та вірян, щоб саме з урахуванням цієї інформації вже потім приймались рішення.”

    Він додав, що особисто знає священників УПЦ, які вже таємно поминають Вселенського Патріарха під час проскомидії як свого патріарха.

    Читайте повне інтерв’ю священників Віталія Кузьміча (ПЦУ) та Олександра Сорокіна (УПЦ) на Духовному Фронті України.

    Найсвіжіше

    Популярне