Вівторок, 15 Жовтня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій відвідав парад молоді у Мельбурні

    Вселенський патріарх Варфоломій став свідком параду молоді, який відбувся в Мельбурні у неділю, 13 жовтня, після історичної Патріаршої Божественної Літургії на арені Маргарет Корт.

    Парад, сповнений яскравої енергії, відзначився тим, що його очолила горда грецька дівчина, символізуючи незмінний зв’язок між молодим поколінням та їхніми греко-православними коренями. Як повідомляє orthodoxtimes.com патріарх, у супроводі архієпископа Австралії Макарія та прем’єр-міністра Австралії Ентоні Албанезе, спостерігав, як було випущено сто білих голубів на згадку про століття Святої архієпархії Австралії, і всі вигукнули з ентузіазмом: «Ми готові до майбутнього!»

    У проникливому зверненні архієпископ Макарій висловив подяку молодим учасникам і підкреслив важливість візиту патріарха, а також почесної присутності прем’єр-міністра як моментів демонстрації греко-православної ідентичності, яка збагачує як Мельбурн, так і ширшу австралійську націю. Він підкреслив ключову роль, яку Вселенський патріархат відігравав протягом останнього століття як провідна сила для греко-православної громади в Австралії, забезпечуючи єдність, духовне живлення та збереження культури.

    Архієпископ Макарій також високо оцінив міцні відносини між Австралією та греко-православною громадою, особливо відзначивши відкритість прем’єр-міністра Албанезе у вираженні своєї дружби та захоплення грецьким народом. «Він наш друг, і ми його друзі», — зазначив Архієпископ.

    Закінчуючи свою промову, архієпископ Макарій запевнив Вселенського патріарха Варфоломія, що, вступаючи в друге століття, Свята Архієпархія Австралії робить це з оптимізмом, заснованим на вірі, непохитній підтримці Матері-Церкви та силі молодого покоління, готового взяти на себе майбутні обов’язки.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх отримав зворушливий подарунок від української громади Сіднея. Також Вселенський патріарх відвідав парафію у Мельбурні.

    Найсвіжіше

    Популярне