Вівторок, 15 Жовтня, 2024
Бiльше

    Рівненська єпархія ПЦУ висловила позицію щодо мобілізації священнослужителів

    Рівненська єпархія Православної Церкви України виступила із заявою, в якій роз’яснила свою позицію щодо мобілізації священнослужителів у цей важкий для України час війни.

    У зверненні йдеться про те, що Церква, як і лікарі, виконує надзвичайно важливу місію в суспільстві, особливо в умовах війни.

    Священнослужителі відіграють ключову роль у підтримці морального духу та духовного благополуччя українців, надаючи воїнам на передовій, їхнім родинам та всім постраждалим від війни духовну підтримку і розраду. “Священники лікують душі”, – наголошується у заяві, підкреслюючи важливість їхнього служіння.

    Церква висловила занепокоєння, що мобілізація священнослужителів без врахування їхньої місії може мати негативні наслідки для духовного життя українського народу. Рівненська єпархія готова співпрацювати з державою щодо цього питання та пропонує, щоб священнослужителі, які бажають служити капеланами на передовій, отримували благословення Церкви і направлялися за згодою держави. Водночас інші священники мають залишатися в громадах, забезпечуючи духовну підтримку вірян, які залишилися вдома.

    Єпархія закликала до діалогу для знаходження оптимальних рішень, що враховуватимуть як потреби оборони, так і духовні потреби українського суспільства. Церква впевнена, що спільними зусиллями вдасться зберегти силу та свободу України, не втрачаючи при цьому духовну спадщину.

    Нагадаємо, майже 70% військових капеланів України – священнослужителі ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне