Понеділок, 14 Жовтня, 2024
Бiльше

    Ще один храм на Черкащині приєднався до Православної Церкви України

    У селі Думанці, що неподалік Черкас, православна громада вирішила вийти зі складу УПЦ (в єдності з МП) і приєднатися до Православної Церкви України.

    Незабаром тут лунатиме молитва українською мовою за рідну Українську державу, за її владу, мужніх українських воїнів, інформують в управлінні Черкаської єпархії ПЦУ-УПЦ.

    Священик, який служив, не взяв участі в обговоренні питання щодо переходу і просто утік, прихопивши з собою все, що необхідне для звершення Божественної літургії. Мабуть, найціннішим для цього утікача «скарбом» став антимінс з підписами промосковських архієреїв.

    — Вітаю громаду Свято-Миколаївського храму села Думанці з цим мужнім вибором, — так прокоментував цю подію настоятель Свято-Успенського храму із сусіднього села Слобода, військовий капелан протоієрей Назарій Засанський, котрий першим увійшов до звільненої від московського патріархату церкви.

    За благословенням митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана відтепер життям парафії опікуватиметься панотець Микола Теплуха. Він звершив у храмі молебень і окропив приміщення і парафіян свяченою водою.

    Свято-Миколаївська церква у селі Думанці Черкаського району була збудована ще у XVIII столітті. У 1997 році вона дощенту згоріла. Одна із версій — необережне поводження з вогнем. За іншою — невідомі злодії замітали сліди при крадіжці.

    Найсвіжіше

    Популярне