Середа, 9 Жовтня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ (МП) Арсеній проведе ще 60 днів у СІЗО у справі про держзраду

    У Солом’янському суді 8 жовтня відбулося чергове підготовче засідання у справі митрополита Арсенія (Яковенка), який є намісником Святогірської лаври УПЦ МП. Про це повідомиляє РІСУ.

    На початку слухання прокурор подав клопотання про продовження терміну утримання митрополита Арсенія під вартою. Суд відмовився переглядати відеозапис його проповіді, яка стала предметом обвинувачення.

    Суд ухвалив рішення продовжити термін утримання під вартою митрополита Арсенія ще на 60 днів. Сторона захисту наразі готує апеляційну скаргу на це рішення.

    Наступне засідання у справі митрополита Арсенія заплановане на 10 жовтня 2024 року у форматі відеоконференції.

    Нагадаємо, що згідно з даними слідства, митрополит Арсеній (Ігор Яковенко) під час Літургії передавав окупантам інформацію про розташування блокпостів ЗСУ у Краматорському районі, називаючи адреси парафіянам під час відеозапису. Це відео пізніше було опубліковане на сайті лаври та в місцевому Telegram-каналі, що свідчить про спробу митрополита завуальовано передати інформацію росіянам.

    Слідство також стверджує, що архієрей ще до початку повномасштабного вторгнення Росії висловлював прокремлівські погляди, називаючи війну “громадянським конфліктом”. Йому інкримінують несанкціоноване поширення інформації про переміщення ЗСУ.

    Найсвіжіше

    Популярне