Вівторок, 8 Жовтня, 2024
Бiльше

    Протоєрей Ігор Ковровський: «Митрополит Онуфрій не приймає одноосібних рішень»

    Відповідаючи на запитання про процес ухвалення рішень у Українській Православній Церкві (УПЦ) та роль митрополита Онуфрія в цьому процесі, протоєрей Ігор Ковровський наголосив, що не можна приписувати керівництву Церкви лише одній особі.

    Про це він розповів у інтерв’ю для порталу Релігія в Україні.

    «Дати якусь конкретну відповідь на це питання, тобто, вказати, що ось саме ця особа приймає рішення, а всі решта слухняно їх виконують, я не зможу. Хоча б з тих же об’єктивних причин: я не вхожу до складу керівних органів УПЦ. Висловлювати свої припущення – це тицяти пальцем у небо. Якщо орієнтуватись на статутні документи, то це Предстоятель і Священний Синод як колективний орган керівництва Церквою. Далі йдуть Архієрейський і Помісний Собори, які чомусь всупереч тому ж Статуту про управління УПЦ не проводяться ось уже тривалий час. Мабуть, немає потреби (?!)», — зазначив Ковровський.

    Він також підкреслив, що, попри те, що митрополит Онуфрій має вирішальне слово, він навряд чи приймає доленосні рішення одноосібно. «У такій ситуації формула «керуєш, значить відповідай» цілком закономірна. Проте, я далекий від думки, що митрополит Онуфрій одноосібно виносить якісь доленосні для Церкви рішення. Вирішальне слово за ним – так, але одноосібно – навряд.», — додав протоєрей.

    «Особисто не знайомий з митрополитом. Можу виносити міркування лише з тих конкретних рішень, що ним ухвалюються. Або навпаки, не ухвалюються», — зазначив він.

    Нагадаємо, раніше протоєрей УПЦ Ігор Ковровський говорив, що єдність Церкви повинна вирішуватися”зверху”.

    Найсвіжіше

    Популярне