П’ятниця, 4 Жовтня, 2024
Бiльше

    Відбувся прийом Вселенського патріарха в Сіднеї

    У п’ятницю, 4 жовтня, ввечері до міжнародного аеропорту Сіднея прибув Вселенський патріарх Варфоломій, який здійснює офіційний візит до Австралії, щоб очолити святкування сторіччя цієї важливої ​​єпархії Вселенського Престолу на п’ятому континенті. Територія Аеропорту була заполонена з самого початку як православними християнами, так і громадянами Австралії різного віку, в очах яких відбивалося гаряче бажання їхніх душ зустрітися із патріархом

    Про це повідомляє fosfanariou.gr

    Вселенського Патріарха Варфоломія зустрічав Архієпископ Австралії Макарій разом з іншими єпископами, членами Священного Синоду Австралійської архієпархії. Також на зустрічі були присутні австралійські урядовці, зокрема Міністр міграції Австралії Метт Тіссельтуейт, який представляв Прем’єр-міністра Австралії Ентоні Албанізі, та Міністр праці й охорони здоров’я Нового Південного Уельсу Софія Коцис, яка представляла прем’єра штату Криса Міннса.

    Варто зазначити, що присутність представників закордонних, а також австралійських ЗМІ була особливо інтенсивною, що свідчить про важливе значення, яке надається історичному візиту патріарха Варфоломія.

    Архієпископ Макарій привітав патріарха «у своєму домі», зосереджуючись насамперед на історичності моментів і благословенні, яке пережила Христова команда Священної Архиєпархії Австралії, оскільки святкує сторіччя заснування помісної Церкви з «одним із найбільш визнаних, всесвітньо відомих і харизматичних релігійних лідерів нашого часу».

    «Важко окреслити обличчя лідера, особливо сьогодні, коли є плутанина між лідером і полководцем. В особі Патріарха Варфоломія, однак, роль лідера набуває сенсу і втілюється у своїй вищій і найшанованішій формі», – наголосив, серед іншого, архієпископ Макарій.

    Патріарх Варфоломій висловив радість від зустрічі з вірянами та закликав поширювати світло любові Христової, особливо серед молоді, та молитися за мир у всьому світі, зокрема в Україні.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій відкрив Панамбрійську конференцію на острові Імброс. Також патріарх Варфоломій відкрив резиденцію «Візантійських Салонік».

    Найсвіжіше

    Популярне